Sunday, April 17, 2011

Saya dan Kek Hawflakes


Assalamualaikum

Terasa begitu pemalas diri ini apabila hanya update blog seminggu sekali..bila nak update je mesti ada yang menganggu seperti adik pinjam laptop buat main game, internet tiba-tiba takda, group bergosip discussion, tertidur dan macam-macam lagi yang membuatkan nak berblog pun dah takda mood sebab cite semua dah basi. hah hari tu aku tolong jaga anak buah aku maknanya kat situ aku berjiwa keibuan..cite ni takda kene mengena saja je nak mention..ehem!!paham-paham je la..:-p

malam tadi member aku buat makan-makan untuk budak batch aku ocean 12.mana dapat nama ocean 12 ni..nombor 12 untuk intake 12 dan ocean? tak tau lah dapat mana..tapi agak sedap disebut..hehe
jadi aku yang semangat berparty ni pun mula menawarkan diri untuk buat kek dan meminta jasa baik pn sabariah  untuk masak mihun..tanpa banyak membebel jom layan gambar-gambar sepanjang pembikinan kek 


ni dia cara2 nak buat kek hawflakes..hawflakes tu bersempena nama asam yang bulat-bulat yang disusun kat kek tu..penat tau nak susun asam tu...heh *sigh*
kek yang dah siap dibakar dan diletak krim nak bagi cantik


kek yang dah siap sapu dan diratakan dengan krim..tolong jangan pertikaikan tentang tulisan atas kek tu sebab aku akan jadi marah bila sebut pasal tulisan tu..:-p

tada...kek yang dah siap di hias dengan cantiknya atas bantuan pn sabariah..terima kasih mama!!


hah..yang ni krim yang aku guna untuk hias kek..beli kat kedai bakeri pandan

p/s: pn sabariah pesan kalau nak resipi kek hawflakes dan jikalau teringin nak order kek tu pun boleh..just email je aku kat nordalilaramley@gmail.com..tata..:-)

0 comments:

Post a Comment

 

Blog Template by BloggerCandy.com