Wednesday, March 9, 2011

Jalan-jalan bersama dato'

Assalamualaikum..

da lame rasenye nak post pasal dato'..tapi tak berkesempatan pulak..yela busy kot..mane nak buat assiggment, study untuk test n kuiz, berhibur lagi  group discussion, presentation lagi, basuh baju, lipat baju..hah..sume nak cakap kan..kalau boleh pegi tandas pun nak bagitau..haha..itu memang lebih..memang org lain tak buat sume tu kan..cite macam nak rak mengalahkan menteri..huhu..

Bercakap pasal menteri aritu ade perjumpaan ngan jabatan perkhidmatan awam atau lebih mesra dengan gelaran JPA..kalau ikutkan hati memang tak nak pegi..tapi disebabkan aku hidup kat Uitm ni pun gune duit mereka yang bagi..jadi dengan rela hati aku pegi perjumpaan tu..lebih2 lagi bile kelas dibatalkan sebab perjumpaan tu..itu yang aku cukup tak suke!! (dalam hati berkate yes!! sambil tersenyum lebar) da la datang 'cepat' lepastu kene tegur pulak ngan orang JPA yang tengah cakap kat depan tu suro ktorg cepat masuk n amik seat..tak sume orang tengok sebenarnye..haha..dengan khusyuknye kami dengar ceramah JPA tu yang da separuh jalan..dan aku dapati isi2 ceramah tu cukup menyentuh hati kami yang tak suke melencong apabila takde kelas atau keje..huhu..dari situ kami berazam supaya tidak banyak berhibur lagi..sampai nak pasang radio kat kereta pun rase takut..yela radio kan sejenis hiburan jugak kan..tapi seperti bese perubahan hanyelah untuk ketika itu je..esok2..buat lagi..huhu..sungguh takde kesedaran sivik kan..haish..

Tadi aku pegi frutti tutti (taktaula betul ke tak ejaan die..janji sebutan same..hehe) kat sek 13 shah alam ngan rakan2 seperjuangan..kedai tu sebenarnye jual frozen yogurt..memang sedap walaupun aku tak berapa nak gemar sangat makan yogurt tapi aku bedal je..lagipun rase cam aiskrim jekk..haha..aku punye yogurt agak mahal RM17.50 sebab aku amik banyak n harge die ikut gram..tapi takpe sedap pun sedap..haha..lepas makan yogurt ktorg pegi makan kat wong solo iaitu kedai ayam penyet..indonesia punye style..restoran tu memang feveret aku n rakan2 seperjuangan..tiap kali de mase terluang mesti pegi makan situ..da jadi addict pulak..hehe..

hah..tetiba membebel pasal lain pulak kan..sebenarnye nak cite pasal dato'..lari topik pulak..hehe..takpe2 kite kejar balik..dato' yang aku maksudkan ni bukanlah spesis dato' k laki siti ataupun dato' laki umie aida..tapi dato' kawan aku..sebab pe aku panggil die dato'?sebabnye die ni atlit n baru2 ni die dpt PJK dari sultan kedah(kalau tak silap r) so kami ni pun  paggil die dato' sebab ingat die da dapat gelaran dato'..haha..nak dijadikan cite aritu die datang kolej aku..then aku ngan tira pun gedik2 ajak die kuar pegi makan..hehe..bajet die nak belanje kan..tapi die memang belanje pun..haha..terima kasih daun keladi kak dayah!!

aksi2 dato' bile gambarnye ditangkap
di kedai makan yang aku tak ingat nama kedai tu..boleh ke waiter tu suro aku pilih air sendiri?? ini menimbulkan tak puas hati customer tau..patutnye die tau air pe yang kite order..:-p

kitorg pegi makan sekejap je..itupun aku tak makan..rase rugi pun de..itu sume demi mendapatkan badan yang cantik sanggup tak makan malam..tapi kadang2 aku lantak je..haha..akhir kate don't jugde a book by it's cover..tata..:-)

0 comments:

Post a Comment

 

Blog Template by BloggerCandy.com