Tuesday, February 15, 2011

Blind date

cuti yang hebat!!..rujuk kat entry aku yang lepas aku ade post pasal aktiviti hujung minggu aku..de yang jadi de yang tak jadi..huh sangat dramatik dan fantastik hujung minggu aku..antara aktiviti yang aku wat time cuti spesel Uitm dihatiku n cuti hujung minggu ni:

1) group dicussion pada ari khamis iaitu cuti spesel oleh Uitm dihatiku berlangsung dengan amannye hanye beberapa jam selepas sume ahli2 meja empat segi menyatakan tak sabar utk pegi 'lawatan sambil belajar' ke ou..^_^

2) sebelum kami pegi 'lawatan sambil belajar' ktorg pegi fak tanye pasal internship ktorg..huh..betapa risaunye sebab aku still tak dapat jawapan dari tempat praktikal yang aku mintak..:-(

3) lepas scene risau + sedih di fak, kami pun dengan segera tanpa berpikir lagi pegi melaksanakan aktiviti 'lawatan sambil belajar' ke ou..mula2 ktorg pegi seoul garden, satu restoran berkonsepkan korea..pergh mmg masyuk mkn kat situ sampai tak larat nak mkn da..sume jenis makanan ade dari ayam, daging, n mcm2 lagi..byk sangat tak yah la mention ek..haha..lepas perut kenyang bermula aktiviti kami melawat sekitar ou..paling tak tahan ktorg boleh pegi kedai craft yang name kedai die craft heaven..fuhh..sampai situ mulela melilau mate aku tgk barang craft dorg..bajet mcm kreatif sgt an..berape byk jenis kertas, pen kaler2 n mcm2 brg yang aku pun tak tau name die..tujuan ktorg masuk ni pun disebabkan assignment ktorg yang memerlukan ktorg menunjukkan kekreatifan ktorg ( bajet kreatif..ahaks)..yang tak tahannye beli brg utk assignment..semangat pulak tu..haha..lepas kami beli brg mengikut idea2 kreatif kami..time to pusing2 n shopping..aku sebenarnye nak beli kasut..tapi kwn aku yang beli..mmg tak 3 pasang kasut die beli..haha

ni la seoul garden one utama (credit to www.foodpoi.com)
4) balik dari 'lawatan sambil belajar' pening2 terus pegi meeting..huh..takde mood cite pasal meeting..:-p

5) paling kecewa bile tau yang briged bencana tak jadi..so terbantutla niat2 murni n semangat kenegaraan aku nak tolong mangsa2 banjir kat johor..huhu

6)disebabkan briged bencana tak jadi..aku pun dengan tak rela hati masuk larian sukol atau sukan antara kolej..ni sume sebab malas nak pegi pwtc yang hanye dengar ceramah je..xsanggup den..kang sakit belakang asek duduk je kat pwtc tu..aku lebih rela lari yang sekejap dari dengar ceramah yang lama walaupun lari penat..tapi aku jalan je aritu bukannye lari..haha..

7) lepas lari aku pegi makan ngn budak2 ni kat kenny rogers..sebab ape aku mkn kat situ??hah..sebab nak belanje kwn aku sorg ni..da lame aku janji nak belanje die dari tahun lepas lagi..haha..nasibla skrg baru de peluang nak belanje..hehe..kat bawah ni de la gamba2 'cun' aku makan2 ngn budak2 ni..


pose2 cun dari kami..especially yang baju stripes hijau tu paling cun..ahaks..

tengah syok minum n sebelah tu makanan aku..kenyang..haha

aksi2 semangat makan dari kami..timah sila jangan tido!!
ni pulak takde kene mengene ngn kenny rogers..just nak tunjuk hasil keje aku yang tak berapa kreatif utk subjek crg 530..rase2 cun tak??hehe

tu je la..gamba n ngomelan dari aku yang tengah tak tensen nih..huhu..hurmm..kenapa title ni blind date??hah..ade kisah disebaliknya yang takde kene mengene ngn date..hehe..tak yah la pikir kan pasal ape ek..sampai sini je..wait for the next entry..tata..:-)

0 comments:

Post a Comment

 

Blog Template by BloggerCandy.com