Monday, December 26, 2011

Langkawi jom!


Assamualaikum

Sempena cuti sekolah tahun 2011 ni..aku dan family pergi langkawi, yela dah lama tak pergi bercuti ngn family :)
aku pergi naik kereta, perghh sakit bontot duk lama dalam kereta weh dari selangor sampai perlis, ni sume gara2 adik aku yang belajar kt unimap tu..huh.. takpela demi mu adikku..haha..
pe lagi jom layan pic2 kt langkawi nih..








*enjoy*

tuan punye blog nampak gemukss dalam gambar..haish *sigh*

Sunday, December 25, 2011

Ocean 12 : Kak Long Kawen!


Assalamualaikum..

Soo exited..semalam pergi kenduri kawen first ocean 12..so here's the pictures..

with ecah, pady, sobo, yaya, lala n timah

ni la pengantin, kak bel cantik sangat2..:)



ocean 12 dgn budak2 UM

kami ikut tema tau!!

*pic curi dr fb*

amik berkat..ahakss!
*pic curi dr fb*

Ocean 12
*pic curi dr fb*


*the end*

p/s :perasan tak sume pic de aku..haruslah sbb ini blog aku yang punya..: p

Saturday, November 19, 2011

Extend combo


Assalamualaikum..

Tak sabar rasenye nak abes praktikal..memang paling abes bila aku bersetuju untuk sambung keje kt sana, ye aku nampak macam orang yang rajin dan bercita-cita tinggi bile EXTEND praktikal tapi sebenarnye aku memerlukan pembiyaan (baca:duit), jenis mata duitan macam aku memang sanggup berkerja keras untuk dapatkan duit sara diri demi untuk shopping dan bersenang lenang..cehh padahal duk rumah dapat duit dari tabung yayasan pama, tapi tak kan keje abeskan beras mak bapak je dik oi..at least kalau keje dapat gak pengalaman..ehemm!

p/s : start minggu depan dah mula buat account kat company lain..sebulan setengah ! lame gile..aku dah la tak pernah buat akaun sepanjang intern, boleh pulak bagi akaun,huh tu yang aku paling risau..eh perasan tak kat entry huruf double u?terpaksa eja sebab memang xboleh tekan sebab dah rosak..ye  kene beli laptop baru plak..haish..duit2..nak duit..*sigh*












Sunday, October 23, 2011

New Look


Assalamualaikum

Bukan aku yang ubah penampilan tapi blog aku, see ada bee atau japanese called hachi, eh siap japanese lagi tau..okay selain lebah in malay, ada lebah jugak..aik lebah lagi..okay pening!

habis mengarut, yup sebenarnya dah bosan dengan background yang lama, jadi aku pun google banyak blog template tapi yang ada lebah ni menarik perhatian aku, selain ada bunga2 kat header die tulisan die pun boleh tukar, so takdelah bosan sangat dengan tulisan yang sedia ada.

Sambil2 google template aku pun google tips2 nak saving, yela internship dah nak habes jadi kenalah berjimat cermat sebab lepas nih dah takda income, duit guna jugak ada ke takda ye tak? okay nanti rajin aku post pasal tips berjimat cermat pulak..tata..:-)



Wednesday, October 19, 2011

Bosan!


Assalamualaikum..

Hai kawan2! kalau nak di ikutkan aku kerap (baca : tak) update blog sekarang, bukan apa banyak sangat komitmen..cehh!..praktikal tinggal lagi sebulan lebih. yes! lepas nih boleh duk rumah dengan senang lenang. untuk bulan depan aku dah nasihatkan diri aku untuk banyak rehatkan minda dengan ambil cuti dengan banyak sebab lecturer dah datang buat evaluation dan aku sangat mengagumi kegigihan lecturer tersebut nak bagi aku markah full untuk praktikal. pada mulanya aku ragu dengan kata2 dia tapi takpela kalau orang nak bagi kite ambil ye tak?..thanks Dr.huang! atas jasa baik anda. harap menjadi kenyataan. 

Sepanjang praktikal nih rasanya dah banyak belajar benda baru, sebab tu banyak juga aku online tadi..ermm kantoi sudey..bukan ape bosan tunggu client bagi dokumen jadi aku habiskan masa buat aktiviti berfaedah seperti facebooking dan online shopping selain kacau pekerja KKD buat keje dengan mengajaknya bersembang.okay dah hilang bosan. sekian terima kasih..tata..:-)






Monday, October 17, 2011

YES!


Assalamualaikum..

Bila malas datang..macam nilah jadinya..Dah update blog..Sekian terima kasih :-)




Thursday, August 18, 2011

Saya Anggun Berbaju Kurung



Assalamualaikum..


tiba-tiba pulak teringin nak join contest..ahaks :-p
*****
dan..jeng-jeng...
setelah berfikir-fikir dan mengambil kira kritikan dari adik-adik juga segala risiko telah dipertimbangkan
inilah gambar aku yang kiranya cukup anggun berbaju kurung >>>>


gambar ni masa pergi majlis tunang kawan aku..first time tau pergi kawan sendiri tunang..jadi kenalah pakai baju kurung, yelah pe benda nya pergi majlis orang melayu tak pakai baju kurung atau baju tradisional yang lain, tak lengkap rasanya lagi satu nampak tak sopan..betul tak? baju kurung boleh pakai dalam apa-apa event sekalipun, dinner, open house, pergi kelas, shopping, reunion sampailah pergi party pun boleh pakai baju kurung tau..gile tak versatile kau..haha..^_^

****

p/s : ingatkan hari ni hari rabu..so nak letak gambar je sebab hari rabu kan 'wordless wednesday' tapi disebabkan hari ni khamis so takdelah entry wordless tapi kenapa hari rabu je 'wordless'? hurmm..(,")
 

Blog Template by BloggerCandy.com